16:38 / 25.04.2018.

Autor: I.B./HRT

Božinović i Medved na audijenciji kod Pape

Foto: Twitter/@mup_rh

Foto: Twitter/@mup_rh

Foto: - / -

Održan je prvi sastanak s predstavnicima žandarmerijskih snaga Države Vatikanskoga Grada s ciljem realizacije intenzivnije policijske suradnje, rekao je ministar Božinović.
U povodu obilježavanja 20. obljetnice osnutka Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj papa Franjo primio je u Vatikanu izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja koja su predvodili ministri Davor Božinović i Tomo Medved.

Dragi prijatelji, došli ste u Rim u povodu dvadesete obljetnice osnutka Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Neka božji blagoslov bude uvijek nad vama i nad vašim obiteljima, kako biste mogli u povjerenoj vam misiji donositi u društvo nadu i mir, poručio je papa Franjo hrvatskom izaslanstvu i hodočasnicima.

Božinović preporučio hrvatske proizvode vatikanskoj policiji

Nakon audijencije u Vatikanu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je na svom Twitteru da je održan prvi sastanak s predstavnicima žandarmerijskih snaga Države Vatikanskoga Grada s ciljem realizacije intenzivnije policijske suradnje koja je do sada postojala samo na razini osiguranja štićenih osoba.

Iz MUP-a smo preporučili i predstavili hrvatske proizvode za potrebe policije. U cilju unapređenja suradnje i produbljivanja uzajamnih odnosa dogovoren je skori posjet zapovjednika vatikanske žandarmerije Domenica Gianija Hrvatskoj, objavio je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!