14:42 / 19.06.2020.

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Branka Slavica o brutalnoj knjizi bivšeg Trumpovog savjetnika

-

-

Foto: - / -

Bolton Trumpa opisuje kao potpunu političku neznalicu, kaže naša dopisnica u Washingtonu.
Bivši savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost John Bolton u svojoj novoj knjizi Donalda Trumpa opisuje kao čovjeka usmjerenog samo na vlastite interese i reizbor, rekla je naša dopisnica u Washingtonu Branka Slavica u današnjoj emisiji Studio 4.

Bolton je, navodi, dobro poznata politička figura, odvjetnik po struci, stručnjak za međunarodne odnose koji je radio i za predsjednika Reagana, starijeg i mlađeg Busha...

- Na glasu je kao neokonzervativac, kao politički jastreb, veliki kritičar međunarodnih institucija, iako je u jednom trenutku bio i američki veleposlanik pri UN-u, rekla je Slavica.

On i Trump neprijateljski su se razišli u rujnu 2019. kad je Trump želio dovesti talibane u Camp David i potpisati mirovni sporazum, ali se već i prije nisu slagali oko nekih tema.

Knjiga "The Room Where It Happened: A White House Memoir" trebala bi biti objavljena sljedeći utorak, a već sada je bestseler na Amazonu. Objavljeni su samo kratki ulomci, no i oni su tako snažni da dobri poznavatelji političkih prilika u Washingtonu kažu kako nikada o nijednom američkom predsjedniku u moderno vrijeme nije napisan tako brutalan tekst, kaže Branka Slavica.

U jednoj od anegdota opisanih u knjizi Trump je od kineskog predsjednika tražio da kupi više poljoprivrednih proizvoda iz SAD-a kako bi bio izabran, a da zauzvrat smanji carine na kineske proizvode. Trump prema knjizi nije ni znao je li Finska dio Rusije, a Britanija nuklearna sila.

- Bolton Trumpa opisuje kao potpunu političku neznalicu, kao predsjednika bez ikakve političke, geopolitičke filozofije, čovjeka usmjerenog samo na vlastite interese i vlastiti reizbor, rekla je Slavica.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!