09:03 / 24.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Brazil, Kolumbija i Meksiko ponovno bilježe rekordne brojeve

Foto: REUTERS/Pilar Olivares

Foto: REUTERS/Pilar Olivares

Foto: - / REUTERS

Brazil, Kolumbija i Meksiko ponovno bilježe rekordne brojeve novih slučajeva zaraze koronavirusom i smrti od bolesti COVID-19.
Brazil, Kolumbija i Meksiko ponovno bilježe rekordne brojeve novih slučajeva zaraze koronavirusom i smrti od bolesti COVID-19, ali zaraženi brazilski predsjednik i dalje prkosi mjerama te bez maske u blizini svoje rezidencije razgovara s prolaznicima.

Brazil je u jednom danu zabilježio gotovo 60.000 novih slučajeva, što je drugi najveći skok nakon rekordne srijede.

Ta zemlja sada ima gotovo 2,3 milijuna zaraženih i druga je u svijetu nakon SAD-a.

Brazilsko ministarstvo zdravstva objavilo je i da je još 1311 ljudi umrlo od koronavirusne bolesti pa sada Brazil ima više od 84.000 žrtava.

Njegov predsjednik Jair Bolsonaro, zaražen koronavirusom, vozio se u četvrtak na motoru i razgovarao bez maske s prolaznicima u blizini svoje rezidencije u Braziliji,  pokazuju fotografije koje su objavili mediji.

Bolsonaro (65) je 7. srpnja objavio da je zaražen koronavirusom, a u srijedu je rekao da je novi test pokazao da je i dalje pozitivan.

Na fotografijama objavljenima u četvrtak vidi se da je bez kacige i maske dok razgovara s jednim šetačem, koji također ne nosi masku.

Na drugoj fotografiji predsjednik ima kacigu, ali vizir je podignut.

U poruci koju je u četvrtak objavio na Facebooku, Bolsonaro kaže da se osjeća dobro, ali da je "pomalo pod stresom jer je zatvoren".

Kolumbija je u četvrtak zabilježila 315 smrtnih slučajeva u samo jednom danu, što je rekordan broj za tu zemlju u epidemiji koja je počela s prvim danima ožujka, pokazuju službeni podaci.

Prošli tjedan prosječan broj umrlih bio je 206 dnevno. Zbog epidemije gradonačelnica Bogote Claudia Lopez postrožila je mjere u glavnom gradu Kolumbije, u kojem su bolnice na rubu pucanja jer su kreveti zauzeti 91 posto.

Kolumbija, koja ima 50 milijuna stanovnika, ima 7.688 umrlih i  226.373 zaraženih.

Meksiko je u četvrtak zabilježio 8.438 novih slučajeva zaraze, što je rekordan broj od početka epidemije.

Zemlja sada ima ukupno 370.712 potvrđenih slučajeva i 41.908 umrlih, od kojih 718 u zadnja 24 sata.

Meksiko je četvrta zemlja na svijetu po broju umrlih, nakon SAD-a, Brazila i Velike Britanije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!