07:40 / 16.04.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Brazilske bolnice bez lijekova za sediranje COVID bolesnika

Ilustracija, zaštitna oprema i lijekovi

Ilustracija, zaštitna oprema i lijekovi

Foto: - / Pixabay

U brazilskim je bolnicama u četvrtak ponestalo lijekova potrebnih za sediranje pacijenata oboljelih od COVID-a pa vlada hitno pokušava uvesti zalihe iz drugih zemalja.

Ministar zdravstva Marcelo Queiroga izjavio je kako o hitnom osiguranju lijekova razgovaraju sa Španjolskom i drugim zemljama. Dodao je i kako se bolnice bore da dobiju dovoljne količine kisika.


Zbog stanja diljem Brazila, jedne od zemalja najteže pogođenih pandemijom bolesti COVID-19, pod sve je većim međunarodnim pritiskom predsjednik Jairo Bolsonaro.


Humanitarna udruga Liječnici bez granica ocijenila je kako je neuspjeli odgovor Brazila na pandemiju doveo do tisuća smrtnih slučajeva koje je bilo moguće izbjeći te do humanitarne katastrofe koja bi se još mogla pogoršati.

Brazil je dosad zabilježio 361.884 smrtnih slučajeva a ukupno je potvrđeno gotovo 13,7 milijuna slučajeva bolesti COVID-19.


Ta najveća država Južne Amerike u četvrtak je izvijestila o još 3.560 smrtnih slučajeva. Trenutačno više Brazilaca svakodnevno umire od virusa nego bilo gdje drugdje na svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!