Brazilski predsjednik 44 sata nakon nedjeljnih izbora obratio se javnosti

02.11.2022.

16:50

Autor: Vijesti/IMS/HTV/HRT

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro obratio se javnosti

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro obratio se javnosti

Foto: Adriano Machado / Reuters

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro 44 sata nakon nedjeljnih izbora prvi se put obratio javnosti. Bolsonaro ističe da ne priznaje poraz od lijevog kandidata Luiza Inacia Lule da Silve, ali je odoborio pokretanje tranzicije za prijenos vlasti. Prosvjednicima koji danima izražavaju nezadovoljstvo na ulicama Brazila poručio je da ne bi trebali uništavati imovinu.

- Želim zahvaliti Brazilcima koji su glasali za mene 30. listopada, 58 milijuna njih. Pokret na ulicama rezultat je osjećaja nepravde i ogorčenja zbog načina na koji se odvijao izborni proces. Kao predsjednik Republike i građanin nastavit ću ispunjavati sve zapovijedi našeg ustava. Čast mi je biti vođa milijuna Brazilaca koji, poput mene, brane ekonomsku i vjersku slobodu, slobodu mišljenja, poštenje, zelenu i žutu boju naše zastave, rekao je Bolsonaro. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!