07:11 / 29.03.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Brazilski predsjednik završio u bolnici

Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro prebačen je u bolnicu nakon što je osjetio "nelagodu", rekao je njegov ministar komunikacija Fabio Faria.

Faria je rekao da se predsjednik osjećao loše, s nelagodom u trbuhu, pa je otišao u bolnicu na testiranje jer ima povijest crijevnih opstrukcija. Predsjednik je odveden u vojnu bolnicu u Brasiliji na pretrage.

Bolsonaro je hospitaliziran u siječnju zbog crijevne opstrukcije koja je uklonjena i tada nije trebao operaciju. Blokada je bila njegova posljednja komplikacija od uboda nožem u trbuh tijekom kampanje 2018. Tada je napadnut na predizbornom skupu u gradu Juiz de Fora na jugu zemlje, a uboden je u jetru, pluća i crijeva. Zbog napada nožem je imao četiri operacije.

Bolsonaro, koji je započeo kampanju za reizbor u listopadu, trebao je prisustvovati političkom sastanku Republikanske stranke, ali se nije pojavio, izvijestili su lokalni mediji.

Predsjednik stranke Marcos Pereira rekao je novinarima da je predsjednik umjesto toga otišao u bolnicu osjećajući se loše.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!