10:37 / 18.03.2022.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Britanija oduzima dozvolu ruskom kanalu RT

ilustracija

ilustracija

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock

Britanski medijski regulator priopćio je da je oduzeo dozvolu ruskom televizijskom kanalu RT nakon provedene istrage o izvještavanju o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Regulator Ofcom priopćio je da Russia Today nije odgovoran televizijski kanal.

- Sloboda izražavanja je nešto što snažno čuvamo u ovoj zemlji, a granica za djelovanje na kanalima s pravom je postavljena vrlo visoko. Nakon neovisnog regulatornog postupka, danas smo ustvrdili da RT nije prikladan i ispravan za posjedovanje licence u Ujedinjenom Kraljevstvu - rekla je izvršna direktorica Ofcoma Melanie Dawes.

RT je odgovorio da je regulator Ofcom pokazao da nije ništa drugo osim alata britanske vlade.

RT-u je već zabranjeno emitiranje u Europskoj uniji. Operateri u Europskoj uniji neće smjeti emitirati ili na neki drugi način doprinositi širenju bilo kojeg sadržaja RT-a.

Taj potez, koji se odnosi na RT-ov servis na engleskom jeziku i operacije u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj, znači i suspenziju dozvole za emitiranje i autorizaciju, prijenos i distribuciju sadržaja s kompanijama u EU-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!