Britanska medicinska sestra kriva za ubojstvo sedam beba: "Zla sam"

18.08.2023.

15:39

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Lucy Letby na policijskom ispitivanju

Lucy Letby na policijskom ispitivanju

Foto: Cheshire Constabulary / Reuters

Britanska medicinska sestra Lucy Letby proglašena je u petak krivom za ubojstvo sedmero novorođenčadi i pokušaj ubojstva još šestero njih na neonatalnom odjelu bolnice u sjeverozapadnoj Engleskoj.

Lucy Letby (33) osuđena je za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te za napade na drugu novorođenčad u bolnici Countess of Chesterdok dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine.

Sud će kaznu izreći u ponedjeljak, vjerojatno dugogodišnji zatvor a moguće i doživotni.

Neke žrtve otrovala je ubrizgavanjem inzulina, a drugima je ubrizgavala zrak ili ih prisilno hranila mlijekom.

- Namjerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da se brinem za njih, stoji u rukom pisanoj poruci koju su policajci pronašli dok su pretraživali njezin dom.


'Ja sam užasno zla osoba. Zla sam, ja sam ovo učinila'


- Lucy Letby povjereno je da štiti neke od najranjivijih beba. Oni koji su radili s njom nisu znali da je među njima ubojica, rekla je Pascale Jones, viša tužiteljica.

- Dala je sve od sebe da prikrije svoje zločine, mijenjajući načine na koje je ozljeđivala bebe o kojima se brinula, dodala je Jones.

Presuda, izrečena nakon desetomjesečnog suđenja na sudu u Manchesteru, čini Letby jednim od najgorih serijskih ubojica djece u povijesti Britanije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!