12:41 / 25.01.2022.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Britanska policija pokreće istragu o Johnsonovom kršenju COVID mjera

Britanski premijer Boris Johnson

Britanski premijer Boris Johnson

Foto: HTV / HRT

Britanska policija istražit će navodno kršenje 'lockdowna' u rezidenciji premijera Borisa Johnsona nakon što je dobila unutarnje izvješće o nizu okupljanja. 

Boris Johnson bori se za politički opstanak nakon novih optužbi da je kršio mjere opće karantene koje je sam uveo, sudjelujući na rođendanskoj proslavi u Downing Streetu, u vrijeme zabrane okupljanja u zatvorenim prostorima.

Ta je proslava posljednja na listi okupljanja u Downing Streetu, uključujući ono poznato u javnosti kao 'donesite svoju cugu' slavlje za koje je Johnson rekao da je smatrao da se radi o radnom događaju.

Londonska policijska povjerenica Cressida Dick objavila je da policija kreće s istragom.

- Mogu potvrditi da Met (gradska policija) sad istražuje nekoliko događaja koji su se održali u Downing Streetu i Whitehallu u posljednje dvije godine, u svjetlu mogućih kršenja COVID-19 mjera, rekla je.

Ta bi istraga mogla odgoditi onu unutarnju koju je zatražio Johnson, a čiji se rezultati očekuju kasnije ovaj tjedan i smatraju se ključnima za Johnsonovu budućnost na funkciji premijera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!