00:31 / 29.03.2018.

Autor: S.M./Hina

Britanska policija: Skripal je prvi dodir s nervnim otrovom imao kod kuće

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

London je optužio Rusiju da je kriva za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri, što Moskva niječe.
Bivši dvostruki ruski špijun Sergej Skripal i njegova kći koji su otrovani 4. ožujka, imali su prvi dodir s nervnim otrovom u svom domu u Velikoj Britaniji, priopćila je britanska policija.

Stručnjaci su utvrdili da je najveća koncentracija nervnog otrova bila na ulaznim vratima njihove kuće, navodi policija u priopćenju. Tragovi nervnog otrova pronađeni su i na drugim mjestima na kojima su istražitelji radili ovih tjedana, ali u slabijoj koncentraciji od one koja je pronađena u njegovu domu, dodaje Dean Haydon iz londonske policije.

London je optužio Rusiju da je kriva za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri, što Moskva niječe.

Slijedeći primjer Velike Britanije koja je kao odgovor na trovanje protjerala 23 ruska diplomata, više od 25 zemalja je od početka tjedna najavilo slične mjere, na koje je Rusija obećala uzvratiti protumjerama. SAD je odlučio protjerati 60 ruskih diplomata.

Istražitelji su izolirali klupu na kojoj su žrtave pronađene, pub i restoran u kojima su boravili te grob Skripalove supruge. Istraga u kojoj sudjeluje oko 250 stručnjaka mogla bi potrajati mjesecima. Ljudi koji žive u Skripalovoj četvrti mogu očekivati policiju koja će ondje istraživati, ali želim ponoviti da je opasnost jako mala i ta se istraga vodi iz opreza, dodao je Dean Haydon.

Sergej Skripal i njegova kći još su u komi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!