Britanska policija traga za motivom ubojice iz Nottinghama

14.06.2023.

21:08

Autor: Hina/HRT/T.S.

Britanska policija ispitala osumnjičenika za teški zločin

Britanska policija ispitala osumnjičenika za teški zločin

Foto: CARL RECINE / Reuters

Britanska policija ispitivala je u srijedu osumnjičenika u Nottinghamu, tražeći motiv trostrukog ubojstva nožem i gaženja automobilom prilikom kojega je jedna osoba teško ozlijeđena.

Dvoje 19-godišnjaka, student i studentica, pronađeni su mrtvi na ulici u središtu grada s ubodnim ranama nakon što je policiji javljeno za slučaj oko 4 sata ujutro u utorak.

Treći muškarac, 65-godišnji školski domar, također je pronađen mrtav s ranama od noža na cesti udaljenoj oko 3,2 kilometra.

Kombi, ukraden od domara, potom je udario u troje ljudi, pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena te je u bolnici.

Nakon što je vozilo zaustavljeno, policija je uz pomoć pištolja za omamljivanje uhitila 31-godišnjaka. Nitko drugi nije osumnjičen za napade.

Policija je objavila kako je istragom otkriveno da je muškarac koji odgovara opisu također pokušao provaliti u dom za starije i nemoćne nakon što je napao studente.

Službenici za borbu protiv terorizma pomažu u istrazi, ali zapovjednica policije Nottinghamshirea Kate Meynell rekla je kako se ne zna motiv napada.

- To ne znači da se trenutno tretira kao teroristički napad, rekla je ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman u britanskom parlamentu.

BBC je izvijestio kako se vjeruje da je osumnjičenik migrant zapadnoafričkog podrijetla s poviješću mentalnih problema.

Incident je šokirao grad, posebice studentsku zajednicu.

U Nottinghamu se nalaze dva sveučilišta s više od 50 tisuća studenata.

Studenti Sveučilišta u Nottinghamu napadnuti su dok su se vraćali kući sa zabave nakon ispita, izvijestio je Times.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!