15:34 / 24.06.2021.

Autor: Hina/HRT/V.G.

Britanski premijer ne odbacuje odmor u inozemstvu ovog ljeta

Hoće li Britanci moći putovati?

Hoće li Britanci moći putovati?

Foto: Jon Nazca / Reuters

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u četvrtak kako ne odbacuje mogućnost ljetovanja u inozemstvu ove godine, dok vlada razmišlja o ublažavanju restrikcija za putovanja onima koji su cijepljeni protiv covida-19 s dvije doze cjepiva. 

- Mislim da cijeli proces cijepljenja s dvije doze nudi realnu perspektivu otvaranja za putovanja i nešto kasnije ćemo o tome govoriti, kazao je Johnson novinarima.

Upitan o tome hoće li i sam na ljetovanje u inozemstvo britanski premijer je rekao: "Vidjet ću kako ćemo dalje i zasigurno to ne odbacujem".

Britanija je za svaki slučaj, zbog sve jačeg širenja delta varijante virusa, nedavno odgodila namjeravano ukidanje restrikcija za mjesec dana, prebacivši termin za to na 19. srpnja.

Poznato je da je britanski premijer u više navrata ljetovao u Hrvatskoj, na Braču.

Britanija bi 19. srpnja trebala ukinuti mjere nošenja maski, objavio je u četvrtak ministar za okoliš George Eustice, dodavši da se veseli skinuti masku kad više ne bude postojala zakonska prisila za njezino nošenje.


Eustice je dodao kako premijer Boris Johnson vjeruje da "podaci izgledaju dobro" i da idu u prilog kako skidanju maski tako i ukidanju preostalih restrikcija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!