Britanski sindikat otkazao štrajk zaposlenika hitne pomoći zbog pregovora s vladom

05.03.2023.

18:43

Autor: Hina/HRT/R.S.

Štrajk zdravstvenih radnika

Štrajk zdravstvenih radnika

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Britanski sindikat Unite danas je rekao da je suspendirao štrajk radnika hitne pomoći planiran za 6. i 8. ožujak kako bi s vladom pregovarali o plaćama.

Potez Unitea dolazi nakon najave u petak od strane druga dva sindikata, GMB i Unison, da su također obustavili nacionalne štrajkove radnika hitne pomoći kako bi održali pregovore u mjesecima dugačkom prijeporu o plaćama.

- Nakon daljnjih uvjeravanja vlade preko vikenda, Unite se u dobroj volji složio da će pauzirati štrajk, napisala je šefica operacija Gail Cartmail.

- Ako na sastanku naši uvjeti ne budu ispunjeni, štrajk će se nastaviti, dodala je Cartmail u svome priopćenju.

Unite je rekao da su se uvjeravanja vlade odnosila na to da će svaki dogovor uključivati novi novac, umjesto da se vrši daljnji pritisak na postojeći proračun.

Nacionalna zdravstvena služba, povijesno izvor ponosa za većinu Britanaca, pod velikim je pritiskom s milijunima pacijenata na listama čekanja za operacije i tisućama ljudi koji ne dobivaju brzu hitnu pomoć svakog mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!