07:50 / 18.02.2018.

Autor: HRT

Brkić: Hrvatima u BiH mora se osigurati da biraju svoje predstavnike

-

-

Foto: - / -

Brkić je iz Orašja pozvao na izmjene izbornog zakona BiH koje bi osigurale da Hrvati u BiH mogu izabrati svoje predstavnike u vlasti bez mogućnosti da ih preglasavaju brojniji Bošnjaci i Srbi.
Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić pozvao je na izmjene izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje bi osigurale da Hrvati u BiH mogu izabrati svoje predstavnike u vlasti bez mogućnosti da ih preglasavaju brojniji Bošnjaci i Srbi.

Na sastanku dvaju HDZ-a održanom u Orašju, Brkić je ustvrdio kako će sestrinska stranka iz Hrvatske dati maksimalnu potporu svim aktivnostima HDZ-a BiH i strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH uoči nadolazećih općih izbora sazvanih za jesen ove godine.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je kako njegova i stranke HNS-a BiH čvrsto zagovaraju da se odluka Ustavnog suda BiH kojom je naloženo da se osigura narodni legitimitet pri biranju izaslanika u Domu naroda, mora provesti kroz izmjene izbornog zakona BiH.

To nam je preokupacija i oko toga se vode intenzivni razgovori, rekao je Čović. Dodao je da se unutar stranaka HNS-a priprema prijedlog o zajedničkom nastupu na izborima. Izrazio je očekivanje i da će BiH ubrzati svoj put prema Europskoj uniji ističući da se hrvatske stranke najsnažnije zauzimaju za realizaciju toga cilja.Međunarodni predstavnik u BiH traži izmjene Ustava i Izbornog zakona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!