22:22 / 04.05.2018.

Autor: S.M./Hina

Brnabić oštro kritizirala svog ministra zbog homofobije

-

-

Foto: - / -

Premijerka Srbije Ana Brnabić kritizirala je izjavu ministra bez portfelja Nenda Popovića koji je oštro reagirao na gay slikovnice uvezene iz RH, ocijenivši da je ministar uvrijedio dio građana koji plaćaju njega i vladu.
Premijerka Srbije Ana Brnabić kritizirala je izjavu ministra bez portfelja Nenda Popovića koji je oštro reagirao na gay slikovnice uvezene iz Hrvatske, ocijenivši da je ministar uvrijedio dio građana koji plaćaju njega i vladu.

Nakon što je Popović, inače ministar bez portfelja zadužen za inovacijske tehnologije, zatražio zabranu gay slikovnice "Moja dugina obitelj", koja je nedavno promovirana u Srbiji, premijerka Brnabić najavila je razgovor s njim u četiri oka kako bi pokušala razumjeti njegovu izjavu.

Brnabić, inače prva žena na čelu Vlade Srbije i prva deklarirana LGBT osoba u državnom vrhu Srbije, poručila je da bi više voljela da se njezini ministri bave svojim poslom, umjesto što se se očituju o temama koje nisu u njihovoj nadležnosti.

Oštro reagiranje ministra Nenada Popovića na prvu gay slikovnicu u regiji, koja je nedavno promovirana u Beogradu, potaknula je lavinu postova na društvenim mrežama. Popović je na Twiteru napisao da uvoz te slikovnice iz Hrvatske pod hitno treba zaustaviti. Naknadno je objasnio da je iznio stav kao roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mjestu tradicionalne vrijednosti, te da nikako nije pozivao na nasilje. Također je rekao da je dobio najzravnije prijetnje i vrijeđanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!