16:01 / 23.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Brnabić: U Zagrebu ne postoji spremnost za dijalog na premijerskoj razini

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić ocijenila je da u Zagrebu ne postoji spremnost za dijalog na premijerskoj razini i najavila da će se Srbija truditi kako bi poboljšala komunikaciju s RH.
Predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić ocijenila je da u Zagrebu ne postoji spremnost za dijalog na premijerskoj razini i najavila da će se Srbija truditi kako bi poboljšala komunikaciju s Hrvatskom.

Brnabić je podsjetila da je hrvatskog kolegu Andreja Plenkovića zvala prošlog tjedna, na dan kad je izaslanstvo hrvatskog Sabora prekinulo posjet Beogradu, ali da Plenković nije uzvratio poziv.

To pokazuje da ne postoji spremnost za dijalog na premijerskoj razini, što je nesretna okolnost, rekla je Brnabić.

Žao mi je što se situacija s Hrvatskom ponovo donekle pogoršava, rekla je Brnabić ocijenivši da su poticaj toj suradnji nedavno dali predsjednici dviju država Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović.

Oni su oboje učinili hrabar, liderski gest, rekla je Brnabić.

Predsjednica srbijanske vlade žali što je Hrvatska srbijanskog ministra Aleksandra Vulina proglasila nepoželjnom osobom, ocijenivši da to nisu europske vrijednosti.

Europske vrijednosti nisu uskraćivanje putovanja i posjeta bilo kome, dijalog je temeljna europska vrijednost, naglasila je premijerka.

Poručila je da Srbija ostaje otvorena za dijalog s Hrvatskom jer joj je u interesu stabilna regija i iskreno se trudi poboljšati komunikaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!