07:33 / 29.04.2020.

Autor: V.K./Hina

Broj mrtvih Amerikanaca premašio broj poginulih u Vijetnamu

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Foto: - / REUTERS

Broj mrtvih Amerikanaca u epidemiji bolesti COVID-19 premašio je 58.220, što je ukupan broj Amerikanaca poginulih tijekom Vijetnamskog rata, dok je broj slučajeva zaraze koronavirusom u zemlji prešao milijun.
Broj mrtvih Amerikanaca u epidemiji bolesti COVID-19 premašio je 58.220, što je ukupan broj Amerikanaca poginulih tijekom Vijetnamskog rata, dok je broj slučajeva zaraze koronavirusom u zemlji prešao milijun.

Službeno potvrđen broj zaraženih u SAD-u udvostručio se u posljednjih 18 dana i sada čini trećinu svih slučajeva zaraze koronavirusom u svijetu, prema podacima koje je prikupila agencija Reuters.

Smatra se da je stvaran broj zaraženih znatno veći, budući da zdravstveni dužnosnici upozoravaju da su kapaciteti testiranja nedostatni zbog manjka kvalificiranih ljudi i opreme.

Oko 30 posto slučajeva zabilježeno je u državi New York, epicentru epidemije u SAD-u, a slijede države New Jersey, Massachusetts, Kalifornija i Pennsylvania.

Otkad je 29. veljače zabilježen prvi smrtni slučaj, od posljedica zaraze u SAD-u je umrlo 58.235 ljudi. U posljednja 24 sata preminulo je 2000 osoba. Prema modelu Sveučilišta u Washingtonu, u SAD-u bi do 4. kolovoza od koronavirusa moglo umrijeti oko 74 tisuće ljudi.

U svijetu je zaraženo oko 3 milijuna ljudi. Najviše je slučajeva zaraze u SAD-u, a slijede Italija, Španjolska i Francuska. Najviše zaraženih po broju stanovnika imaju Španjolska, Belgija, Švicarska i Italija, a SAD je na petome mjestu.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!