Broj poginulih na otoku Jersey popeo se na pet

11.12.2022.

22:34

Autor: T.V./HRT/Hina

Broj poginulih na otoku Jersey popeo se na pet

Broj poginulih na otoku Jersey popeo se na pet

Foto: Government of Jersey / REUTERS

Policija otoka Jerseyja rekla je u nedjelju da se broj smrtno stradalih u eksploziji u stambenoj zgradi popeo na pet, a da se četiri osobe i dalje vode kao nestale, dok su hitne službe dale do znanja da je malo vjerojatno da ima još preživjelih.

Eksplozija u subotu ujutro u stambenoj zgradi na otoku Jerseyju, pored obale sjeverne Francuske, potpuno je uništila trokatnicu u glavnom gradu otoka, St Hellieru.

. Broj otočana za koje je potvrđeno da su usmrćeni u eksploziji sada je pet. Postoji određeni broj stanara, pretpostavljamo četiri, koji se vode kao nestali, rekla je lokalna policija na Twitteru.

Jersey je britanski krunski posjed s vlastitim financijskim i pravosudnim sustavom i s oko 100.000 stanovnika.

Vatrogasci su pozvani u petak navečer prije eksplozije nakon što su stanari prijavili da se osjeti miris plina. Do eksplozije je došlo nešto prije četiri sata ujutro po GMT-u u subotu.

Na konferenciji za medije u nedjelju, hitne službe rekle su da je operacija potrage i spašavanja sada prešla u fazu pronalaska tijela, dajući naslutiti da postoji malo nade da će se pronaći preživjeli.

Robin Smith, načelnik policije Jerseyja, rekao je da će istraga biti nezavisna i da neće "ništa uključiti i ništa isključiti" kad je upitan tretira li incident kao moguće kazneno djelo. Rekao je da će operacija pronalaska i identifikacije tijela potrajati neko vrijeme.

- Nećemo ovdje biti danima. Vjerojatnije je da ćemo ovdje biti tjednima, rekao je novinarima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!