08:57 / 31.07.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Broj zaraza Covidom-19 u Sydneyu raste dok policija suzbija prosvjede protiv mjera

Koronavirus u Australiji

Koronavirus u Australiji

Foto: Loren Elliott / REUTERS

Iz Novog Južnog Walesa, najmnogoljudnije australske savezne države, danas su izvijestili o 210 lokalno proširenih slučajeva zaraze Covidom-19, dok je policija ogradila centar Sydneya s više kontrolnih točaka kako bi spriječila planirani prosvjed protiv mjera zatvaranja.


Stanovnicima Sydneyja i njegove okolice prošli su tjedan uvedene stroge mjere za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa koje će trajati barem do kraja kolovoza.

Pogoršanje situacije s pandemijom dogodilo se zbog širenja vrlo zaraznog delta soja.

- Oko tisuću policajaca raspoređeno je u okolici Sydneya kako bi spriječili neovlaštene prosvjede protiv mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa, a izdavale su se i obavijesti o zabrani taksi službama za prijevoz putnika na demonstracije, priopćila je policija NSW-a.

Prosvjedi prošlog vikenda rezultirali su nizom uhićenja i sukoba s policijom.

Unatoč borbi s naglim porastom broja zaraženih, koji su uglavnom delta soja, Australija je dosad uspjela držati pandemiju pod kontrolom s ukupno nešto više od 34.000 slučajeva zaraze i 924 smrtna slučaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!