13:48 / 24.08.2020.

Autor: V.K./Hina

Broj zaraženih u BiH značajno pao, umrlo jedanaest osoba

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Broj novozaraženih koronavirusom je u BiH ponovno oštro smanjen. Zabilježeno je 127 slučajeva, no to je rezultat činjenice da se za vrijeme vikenda uzima daleko manji broj testova.
Broj novozaraženih koronavirusom je u BiH ponovno oštro smanjen. Zabilježeno je 127 slučajeva, no to je rezultat činjenice da se za vrijeme vikenda uzima daleko manji broj testova, dok je broj smrtnih slučajeva od tih posljedica dosegnuo jedanaest.

Još u petak bilo je 364 osoba novozaraženih virusom SARS-CoV-2, da bi tijekom vikenda taj broj značajno opao.

U ponedjeljak je 90 slučajeva koronavirusa zabilježeno u Republici Srpskoj, 35 u Federaciji BiH te još dva u Brčko Distriktu.

Pri tome je u Federaciji BiH testirano 779 osoba, a u Republici Srpskoj zaraza je potvrđena kod 90 osoba od 718 laboratorijskih uzoraka.

Novi slučajevi u Federaciji BiH zabilježeni su u Sarajevskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadno-hercegovačkoj, Unsko-sanskoj, Zeničko-dobojskoj i Tuzlanskoj županiji.

U posljednja 24 sata u tome entitetu od posljedica zaraze koronavirusom preminulo je devet osoba, a u Republici Srpskoj su zabilježena dva fatalna ishoda.

Od pojave koronavirusa broj zaraženih je premašio 18.000, dok je preminulo 537 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!