Broj žrtava u poplavama na Filipinima porastao na 13

27.12.2022.

11:28

Autor: Hina/HRT/R.S.

Poplave na Filipinima

Poplave na Filipinima

Foto: - / Reuters

Broj smrtno stradalih na jugu Filipina uslijed obilne kiše koja je pala tijekom božićnog vikenda popeo se na 13, priopćile su vlasti, a dok su se poplave počele povlačiti, potraga za 23 osobe i dalje traje.

Većina smrtnih slučajeva uzrokovana je utapanjem u iznenadnim poplavama, a jaka kiša koja je padala dva dana prekinula je božićno slavlje i prisilila više od 45.000 ljudi da se sklone u evakuacijske centre, objavila je tamošnja agencija za katastrofe.


Fotografije na društvenim mrežama prikazuju pripadnike obalne straže, policije i vatrogasaca kako u područjima pogođenim klizištima gaze kroz vodu koja im je do struka i nose stanovnike.


Operacije spašavanja su nastavljene, a šteta u poljoprivredi se procjenjuje, izjavio je za radio stanicu DZBB Carmelito Heray, voditelj agencije za katastrofe u gradu Clarin u pokrajini Misamis Occidental.


Gradonačelnik Clarina Emeterio Roa upozorio je na veliku štetu u stočnom fondu, s obzirom na to da su u poplavama uginule brojne svinje, kokoši, koze i krave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!