23:53 / 12.05.2020.

Autor: M.Š./Hina

Bryan Adams se ispričao Kinezima jer ih je nazvao "žderačima šišmiša"

Foto: REUTERS/Aly Song/File Photo

Foto: REUTERS/Aly Song/File Photo

Foto: - / REUTERS

Kanadski roker Bryan Adams u utorak je doživio val kritika nakon rasističkih izjava o kineskom izvorištu pandemije koronavirusa.
Kanadski roker Bryan Adams u utorak je doživio val kritika nakon rasističkih izjava o kineskom izvorištu pandemije koronavirusa.

Taj je umjetnik u porukama na Intagramu i Twitteru Kineze nazvao "žderačima šišmiša" i  ironično zahvalio "pohlepnim gadovima koji prodaju na mokrim tržnicama".

- Čitav svijet je na pauzi, a ne zaboravimo ni tisuće ljudi koji su patili ili su umrli od virusa. Moja poruka je - postanite vegani.

Bryan Adams potom je maknuo poruku s Twittera, ali je ostala vidljiva na Instagramu.

- To je toliko neodgovorno i toliko rasistički", rekla je Amy Go, dužnosnica kinesko-kanadskog vijeća.

Dodala je da on svojim izjavama pridonosi povećanju broja napada na osobe kineskog ili azijskog podrijetla, i u Kanadi i drugdje u svijetu.

Adams se ubrzo ispričao rekavši da je samo želio upozoriti da "užasnu okrutnost prema životinjama na mokrim tržnicama koje su mogući izvor virusa, te promovirati veganstvo".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!