08:19 / 10.10.2018.

Autor: M.M./Hina

Bugarin uhićen u Njemačkoj, optužen za ubojstvo televizijske novinarke

-

-

Foto: - / -

Bugarske vlasti potvrdile su da je na njihov zahtjev u Njemačkoj uhićen muškarac osumnjičen za silovanje i ubojstvo televizijske novinarke Viktorije Marinove te očekuju da će biti izručen.
Bugarske vlasti potvrdile su da je na njihov zahtjev u Njemačkoj uhićen muškarac osumnjičen za silovanje i ubojstvo televizijske novinarke Viktorije Marinove te očekuju da će biti izručen. 

Policija uhitila Rumunja u sklopu istrage ubojstva bugarske novinarke

Ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov rekao je na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali državni odvjetnik Sotir Cacarov i premijer Bojko Borisov kako je osumnjičeni identificiran kao Severin Krasimov. 

"Prikupili smo mnoštvo dokaza koji sugeriraju da je osoba kriva. Optužen je u odsutnosti za dva zločina - silovanje i iznimno okrutno ubojstvo s predumišljajem", rekao je Cacarov.

Tijelo 30-ogodišnje novinarke pronađeno je u subotu nedaleko od rijeke u gradskom parku njezina rodnog podunavskog grada Rusea na sjeveru Bugarske. Tužitelji su izjavili da je bila silovana, pretučena i zadavljena.

Ministar unutarnjih poslova rekao je da zasad nema dokaza da je ubojstvo televizijske novinare povezano s njezinim radom.

Marinova je radila za tv postaju TVN iz Rusea koja je emitirala njezinu emisiju "Detektor". U svojoj posljednjoj emisiji 30. rujna predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU-a. Rekla je da će njezina nedavno pokrenuta emisija provoditi slične istrage.  

Marinova, koja ima 7-godišnju kćer, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

Njezina smrt ogorčila je mnoge u Bugarskoj, gdje su ljudi frustrirani zbog korupcije i nedjelotvornog pravosuđa koje je kritizirala Europska komisija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!