Čečenski vođa Kadirov: Više od 1000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju

13.04.2022.

09:03

Autor: I.Z./HRT/Hina

"Više od 1000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju"

"Više od 1000 ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju"

Foto: - / Shutterstock

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da se više od 1000 ukrajinskih marinaca predalo u opkoljenom lučkom gradu Mariupolju te pozvao preostale snage skrivene u čeličani Azovstal da se predaju.

Ukrajinski dužnosnici nisu odgovorili na tu tvrdnju objavljenu na Kadirovljevu Telegram-kanalu.

Ukrajinski glavni stožer u svom jutarnjem izvješću rekao je da ruske snage nastavljaju s napadima na Azovstal i luku.

Ruska televizija jučer je prikazala kako se marinci predaju u željezari Iljič, nazvanoj po Lenjinu, u Mariupolju, a mnogi od njih su ozlijeđeni.

Nije jasno na koju je tvornicu - Azovstal ili željezaru Iljič - Kadirov mislio kada je govorio o 1000 ukrajinskih marinaca.

- Unutar Azovstala u ovom trenutku ima oko 200 ranjenih koji ne mogu dobiti nikakvu medicinsku pomoć, rekao je Kadirov u objavi.

- Za njih i sve ostale bilo bi bolje da prekinu ovaj besmisleni otpor i da se vrate svojim obiteljima, dodao je. 

Kadirov je gorljivi pristaša ruskog predsjednika Vladimira Putina i razmjestio je mnoge svoje borce u Ukrajini kako bi osnažio ruski vojni pohod radi "demilitarizacije" i "denacifikacije" te zemlje.

U prijašnjim objavama obećao je da će nastaviti sa zauzimanjem Mariupolja i svih ostalih ukrajinskih gradova, uključujući Kijev.

Ruska televizija pokazala je, kako tvrdi, ukrajinske vojnike koji hodaju cestom s rukama dignutim uvis. Jedan od vojnika prikazan je kako drži ukrajinsku putovnicu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!