07:50 / 18.06.2018.

Autor: M.M./HRT

Četvero poginulih i više stotina ranjenih u potresu u Japanu

-

-

Foto: - / -

Četiri osobe su poginule, a više stotina je ozlijeđeno u potresu, magnitude 6.1 prema Richteru, koji je pogodio japanski grad Osaku.
Četvero troje ljudi je poginulo, a više stotina je ozlijeđeno u potresu magnitude 6,1 stupnjeva koji je pogodio zapadni japanski grad Osaku, objavile su mjesne vlasti, upozoravajući da u danima koji dolaze očekuju još potresa.

Potres se dogodio u 7,58 sati ujutro po mjesnom vremenu, a epicentar je bio na sjeveru prefekture. Dogodio se na dubini od 13 kilometara.

Nakon potresa nije izdano upozorenje na tsunami.

Potres je pogodio najveći grad na zapadu Japana za vrijeme jutarnjih gužvi, poremetivši promet na velikom području. Obustavljen je željeznički promet i otkazano je oko 80 letova.

U danima koji dolaze očekuje se još potresa, rekao je Toshiyuki Matsumori, direktor Odjela za potrese i tsunamije pri Meteorološkoj agenciji.

Upozorio je i na "povećanje rizika od odrona tla i urušavanja kuća" u Osaki i okolici.

Kompanija Kansai Electric objavila je da nije primijetila nikakve nepravilnosti u tri nuklearne elektrane u prefekturi Fukui, sjeverno od Osake.

Bez struje je u prefekturi Osaki i okolici privremeno ostalo oko 170.000 kućanstava.

Japan sjedi na spoju četiri tektonske ploče i na njegovom se području nalazi više od 100 aktivnih vulkana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!