14:19 / 01.09.2020.

Autor: Hina

Charlie Hebdo prije suđenja objavio karikature proroka Muhameda

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Foto: - / REUTERS

Charlie Hebdo ponovo objavljuje karikature proroka Muhameda zbog kojih je bio na meti džihadista.
Charlie Hebdo ponovo objavljuje karikature proroka Muhameda zbog kojih je bio na meti džihadista, izvijestio je taj satirični časopis uoči početka suđenja za napad u siječnju 2015. istaknuvši da neće odustati.

-
Peta godišnjica napada na satirični magazin Charlie Hebdo   

- Nikad nećemo zašutjeti. Nikad nećemo odustati, upozorava direktor satiričnog tjednika Riss u broju na čijoj su naslovnici osvanule iste karikature i koji će sutra biti na kioscima, nekoliko sati prije početka suđenja pomagačima džihadista koji su 7. siječnja 2015. desetkovali redakciju.

- Nakon siječnja 2015. često su od nas tražili da objavimo i druge Muhamedove karikature. Uvijek smo odbijali, ne zato što bi to bilo zabranjeno, zakon nam to dopušta, nego zato što nam je trebao dobar razlog, razlog koji bi imao smisla i koji bi pridonio raspravi, obrazložilo je uredništvo lista u napisu objavljenom u istom broju.

- Činilo nam se zato prijeko potrebnim objaviti iste karikature na početku suđenja za napade koji su se dogodili u siječnju 2015., dodaje tim Charlieja Hebdoa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!