22:23 / 12.11.2021.

Autor: HRT/Hina

Član posade Blue Origina poginuo u nesreći malog zrakoplova

Drugi turistički let u svemir Blue Origina

Drugi turistički let u svemir Blue Origina

Foto: Blue Origin / via REUTERS

Glen de Vries, poslovni čovjek koji se prošli mjesec vinuo u svemir s kompanijom Blue Origin Jeffa Bezosa poginuo je u četvrtak u nesreći manjeg zrakoplova, objavili su u petak američki mediji.

Zrakoplov se srušio u okrugu Sussex u New Jerseyju. Poginuli su De Vries (49) i 54-ogodišnji Thomas P. Fischer. Policija je objavila da je pokrenuta istraga.

- Slomljeni smo zbog vijesti o naglom odlasku Glena de Vriesa. On je unio toliko života i energije u čitav tim Blue Origina i među druge članove posade. Njegova strast za zrakoplovstvom, njegov humanitarni rad i posvećenost ovoj vještini dugo će biti poštovani i cijenjeni, twittao je Blue Origin.

Glen de Vries bio je na letu tvrtke Blue Origin Jeffa Bezosa sredinom listopada s još tri osobe. To je bio drugi turistički let u svemir Blue Origina, jedne od triju tvrtki koje su nedavno počele nuditi komercijalna putovanja u svemir.

Na putovanju su još bili ikona "Zvjezdanih staza" William Shatner, koji je postao najstarija osoba koja se vinula u svemir, Audrey Powers, potpredsjednica tvrtke Blue Origin za misije i letačke operacije, te Chris Boshuizen.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!