23:02 / 14.05.2018.

Autor: D.P./Hina

Čović i Dodik: BiH nespremna dočekala novi val migranata

-

-

Foto: - / -

Dragan Čović i Milorad Dodik ocijenili su kako je BiH nespremno dočekala migrantski val, a Dodik je istaknuo kako migrantima treba zatvoriti granice.
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenili su kako je BiH nespremno dočekala migrantski val, a Dodik je istaknuo kako migrantima treba zatvoriti granice.

"BiH je očigledno nepripremljena za problem povećanog broja migranata u BiH", rekao je Čović. Dodao je kako se, kao i oko drugih tema, javnost u BiH obmanjivalo te uvjeravalo kako migranti neće izazvati probleme zadnjih mjeseci.

Dodik je rekao kako BiH ne može izdržati priljev migranata."Ekonomije u Bosni i Hercegovini ne mogu izdržati toliki priljev migranata i zato je najbolje spriječiti njihov dolazak", rekao je Dodik. "(Turski predsjednik Tayyip) Erdogan je veliki državnik, ali se previše miješa u unutarnja pitanja u BiH", ocijenio je Dodik.

Upitan o održavanju izbora i problema zbog toga što unatoč presudi ustavnog suda nije izmijenjen izborni zakon, Dodik je ocijenio kako treba spriječiti mogućnost preglasavanja, ponajprije najmalobrojnijih Hrvata. "

Čović je novinarima odgovorio što je mislio pod planom B, kada je u ponedjeljak na konferenciji za novinare rekao da će zbog neizmjene izbornog zakona stranke Hrvatskog narodnog sabora imati drukčiji pristup. "Da smo promijenili Izborni zakon, odnosno da smo osigurali legitimno predstavljanje svih naroda, onda bi mnogo ležernije bilo ući u kampanju i koalicije bi izgledale drukčije. Pošto se to nije dogodilo mi moramo kroz plan B drukčije sagledati naša koaliranja, kako bi osigurali pobjedu", rekao je Čović.

Čović i Dodik najavili su da će nakon sljedećih izbora koji će se održati 7. listopada biti zajedno na vlasti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!