17:12 / 06.02.2018.

Autor: HRT

Čović Izetbegoviću: Na Bošnjacima najveća odgovornost o budućnosti BiH

-

-

Foto: - / -

Bošnjaci kao najbrojniji narod u Bosni i Hercegovini imaju najveću odgovornost za budućnost te zemlje, poručio je Dragan Čović.
Bošnjaci kao najbrojniji narod u Bosni i Hercegovini imaju najveću odgovornost za budućnost te zemlje, poručio je tijekom predavanja o stanju u susjednoj zemlji Dragan Čović - hrvatski član Predsjedništva BiH.

Tim riječima Čović je odgovorio i na optužbe bošnjačkog kolege Bakira Izetbegovića koji ga je u programu HRT-a nazvao "manipulatorom koji podmeće da Bošnjaci od BiH grade islamsku državu". Čović odgovara da podmetanja nema.

'Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem, samo danas u BiH reći građanska država to znači klasičan unitarizam u nekoj formi i teorijskom obliku - to u osnovi znači islamsku državu. To što je to netko pretvorio u kalifat ili neku drugačiju konotaciju dao tom izričaju i na taj način mi razgovaramo i u Bruxellesu, a tako ću odgovarati i kad budem s gospodinom Erdoganom, znači nema tu nikakvih tajni ili nešto iza leđa', dodao je Čović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!