10:28 / 16.10.2020.

Autor: M.M./Hina

COVID-19: Rekordi u Češkoj i Ukrajini, Šri Lanka uvodi kazne

Ilustracija (REUTERS/Edgard Garrido)

Ilustracija (REUTERS/Edgard Garrido)

Foto: - / REUTERS

Češka i Ukrajina ponovno su zabilježile rekordan broj zaraženih koronavirusom.
Češka i Ukrajina ponovno su zabilježile rekordan broj zaraženih koronavirusom, Azerbajdžan zatvara srednje škole, a Šri Lanka počinje kažnjavati građane koji ne budu nosili maske i održavali razmak.

-
Covid-19 - najnovije informacije   

Češka je u četvrtak prijavila 9.721 novi slučaj, rekordan broj drugi dan zaredom, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Zemlja s 10,7 milijuna stanovnika bilježi najveće širenje zaraze u Europi. Od početka pandemije u ožujku ukupno je 149.010 zaraženih.

Ukrajina je potvrdila rekordna 5.992 slučaja koronavirusa u posljednja 24 sata, objavilo je vijeće nacionalne sigurnosti. Prijašnji rekord s 5.804 novih slučajeva zabilježila je 9. listopada.

Ukupno je u toj zemlji 287.231 zaraženih. Umrle su još 92 osobe, ukupno 5.394.
Ukrajina gotovo svaki dan od početka listopada bilježi više od 5000 slučajeva. Vlada je zbog porasta broja zaraženih produljila mjere "lockdowna" do kraja 2020.

Azerbajdžanske vlasti najavile su da će zatvoriti srednje škole i podzemnu željeznicu u prijestolnici Bakuu od 19. listopada do 2. studenog kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Bivša sovjetska republika na Južnom Kavkazu s gotovo 10 milijuna stanovnika zabilježila je ukupno 43.280 slučajeva i 619 mrtvih.

Šri Lanka uvodi zatvorske i novčane kazne za one koji ne poštuju zdravstvene mjere uvedene protiv širenja koronavirusa, objavile su vlasti. Oni koji ne budu nosili maske na javnim prostorima i održavali fizički razmak, mogli bi provesti do šest mjeseci u zatvoru i platiti 54 dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!