14:09 / 07.08.2018.

Autor: D.M./HINA

Crna Gora brani nazočnost svojeg izaslanika na proslavi Oluje

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Crna Gora okrenuta je sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti, odgovorila je službena Podgorica.
Crna Gora okrenuta je sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti, odgovorila je službena Podgorica na optužbe prosrpske oporbe da je nazočnost njezina vojnog izaslanika na proslavi Oluje u Kninu skandalozna i sramotna.

Iz Ministarstva obrane objavljeno je da vojni izaslanik nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kojeg naroda, kako se to zlonamjerno želi predstaviti.

Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, Ivan Mašulović, sudjelovao je na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovitih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu s uobičajenim diplomatskim protokolom, odgovorilo je u utorak crnogorsko Ministarstva obrane na optužbe prosrpske oporbe u povodu prisustva tog visokog dužnosnika Vojske Crne Gore na proslavi operacije "Oluje" u nedjelju u Kninu.

Crna Gora je, istaknuli su, svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

Danas je Crna Gora okrenuta sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti, stoji u priopćenju Ministarstva.

Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više voditi tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, navodi ministarstvo.

Ističe da takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj i prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, savezničkoj zemlji u NATO-u.

Zastupnički klub prosrpskog oporbenog Demokratskog fronta (DF) tražio je tim povodom zakazivanje hitne sjednice crnogorskog parlamenta, koji su čin prisustva predstavnika Vojske Crne Gore (VCG) obilježavanju godišnjice akcije Oluja U Kninu, ocijenili skandaloznim.

Ujedinjena Crna Gora je pošla i korak dalje pa je od premijera Duška Markovića  zatražila da podnese ostavku, jer je, kako su kazali, državi nanesena ljaga i sramota.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!