18:52 / 03.12.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Crna Gora: Krivokapić predstavlja svoj program i vladu

-

-

Foto: - / -

Prioriteti su, ističe mandatar, borba protiv koronavirusa, gospodarski oporavak zemlje te istinska vladavina prava.
Burno je danas bilo u crnogorskom parlamentu. Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je program rada i sastav kabineta nove vlade, koja će imati 12 ministarstava i jednog potpredsjednika. Prioriteti su, ističe mandatar, borba protiv koronavirusa, gospodarski oporavak zemlje te istinska vladavina prava.

U raspravi se Krivokapić našao na meti oporbe, ali i zastupnika čiju je listu predvodio na izborima. Oporbena Demokratska partija socijalista Mile Đukanovića tvrdi da je osnovni cilj Krivokapićeve vlade "posrbljivanje Crne Gore".

- Kakva je to priča o jednonacionalnoj vladi. Ako uzmete po dvije tisuće eura mjesečno - uzmite Ustav i pročitajte ga. Mi smo građanska država. Tko ste vi da brojite krvna zrnca nekome, jesu li Crnogorci ili Srbi, poručio je u parlamentu čelnik koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović.

- Ovo je ono što se moglo u ovom trenutku uraditi. Zašto je to tako? Upravo zbog toga dogodila se prva demokratska smjena vlasti. Ova vlada koja će sigurno biti izglasana, bit će to vlada naroda, a ne manjine, odgovorio je Zdravko Krivokapić.

- Crna Gora je dobila vladu koju je tražila voljom svojih građana 30. kolovoza. Sad je najvažnije da ta vlada počme funkcionirati i da pokaže koji su njezini realni kapaciteti. Tada ćemo moći relevantnije suditi o njezinim učincima, izjavio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!