07:53 / 07.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Crna Gora: Mitropolit SPC Amfilohije pozitivan na koronavirus

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Poglavaru Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohiju potvrđen je koronavirus.
Nakon što je poglavaru Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohiju potvrđen koronavirus, on je iz cetinjske bolnice prevezen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, jer su u toj ustanovi bolji uvjeti liječenja.

Iz mitropolije crnogorsko primorske potvrđeno je da je 82-godišnji Amfilohije od subote bio u kućnoj izolaciji, te da je bio pod neprekidnim liječničkim nadzorom.
Iako je njegovo opće zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim, a on se osobno dobro osjeća, Covid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u Klinički centar u Podgorici. Tamo će, zbog povoljnijih uvjeta liječenja biti smješten sve dok traje infekcija, navodi se u priopćenju mitropolije.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, kako su prenijeli crnogorski mediji, primljen je jučer prijepodne u bolnicu na Cetinju, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, a navodno je od subote imao visoku temperaturu, no tijekom kućnog posjeta liječnika odbio se testirati na koronu.

Tada se oglasio i video porukom tvrdeći da je dobrog zdravstvenog stanja te, kako je rekao, obavlja redovne administrativne aktivnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!