11:19 / 24.02.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Crna Gora osudila agresiju Rusije na Ukrajinu i osigurala rezerve hrane i goriva

Milo Đukanović

Milo Đukanović

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najoštrije je u četvrtak osudio agresiju Rusije na Ukrajinu, dok je vlada te zemlje osigurala rezerve hrane i goriva.

Đukanović je kazao da Rusija krši sve temeljne principe međunarodnog prava, podriva eurosku sigurnost te ugrožava njezinu stabilnost.

- Pridružujemo se pozivima čelnika EU Rusiji da hitno prekine neprijateljstva, povuče snage iz Ukrajine i poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, naveo je Đukanović u tvitu.


I crnogorsko ministartvo vanjskih poslova pozvalo je Rusiju da povuče trupe i poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Istaknuli su da Crna Gora "najoštrije osuđuje ničim izazvanu vojnu agresiju Rusije na Ukrajinu"

- Crna Gora stoji ujedinjena sa svojim euroatlantskim partnerima i saveznicima u podršci Ukrajini, naveli su iz crnogorskog MVP-a.

Crna Gora je članica NATO-a, a svoji vanjsku politiku usuglasila je s vanjskom politikom EU.

Istodobno, crnogorski mediji objavili su da je vlada u Podgorici zbog događanja u Ukrajini, osigurala zalihe hrane za tri mjeseca i goriva za dva mjeseca.

- Svi trgovački lanci imaju dovoljne zalihe hrane i građani mogu biti u potpunosti sigurni. Ovo je urađeno zbog poremećaja na međunarodnom tržištu, koje je povezano sa situacijom u odnosima Rusije i Ukrajine, rekao je portalu Vijest izvor iz crnogorske vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!