22:46 / 13.08.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Crna Gora: Policija uhitila kriminalce koji su planirali ubojstva tužitelja

Podgorica

Podgorica

Foto: Predrag Jankovic / Shutterstock

Crnogorska policija uhitila je petak kriminalnu skupinu koja je planirala likvidaciju tužitelja i policajaca.

Kako su prenijeli mediji u Podgorici, na meti šestočlane skupine bliske ozloglašenom škaljarskom klanu, bili su specijelni tužitelji za organizirani kriminal Milivoje Katnić i Saša Čađenović, te policajci iz odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Zoran Lazović, Petar Lazović i Ivan Đoković.

Kriminalni plan je predviđao, kako piše podgorička Pobjeda da se, nakon što čelnici Specijalnog tužiteljstva i policije dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori budu smijenjeni, budu likvidirani u više istovremenih akcija.

Prema informacijama portala Vijesti, uhićeni kriminalci planirali su napad i na sutkinju Biljanu Uskoković, koja je vodila predmet protiv jednog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana iz Kotora.

Crnogorsko Specijalno tužiteljstvo i policijski odjel za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije u zadnjih godinu dana uspjeli su zaustaviti niz međusobnih likvidacija pripadnika škaljarskog i kavačkog klana u čijem je ratu, koji je počeo 2015. godine, do sada ubijeno više od 50 osoba.

U travnju ove godine uhićen je navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i on se od tada nalazi u pritvoru.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!