21:40 / 13.09.2020.

Autor: P.F./Hina

Crna Gora: trećina testiranih pozitivna na koronavirus

-

-

Foto: - / -

Direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da je epidemiološka situacija jako ozbiljna, ali da je dobro to što zdravstveni sustav još uvijek nije preopterećen.
Crnogorski Institut za javno zdravlje priopćio je da su od 487 testiranih građana čak 182 bila pozitivna na koronavirus, a također su u posljednjih 24 sata zabilježene dvije nove smrti od posljedica zaraze covidom-19.

U Crnoj Gori trenutno je zaraženo 2085 osoba, dok je od početka pandemije od koronavirusa preminulo 120 pacijenata.

Crna Gora bilježi nagli rast broja oboljelih nakon parlamentarnih izbora 30. kolovoza, kada su održavani politički skupovi na kojima je bilo po nekoliko desetaka tisuća građana, usprkos zabrani masovnog okupljanja zbog epidemije koronavirusa.

Direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da je epidemiološka situacija jako ozbiljna, ali da je dobro to što zdravstveni sustav još uvijek nije preopterećen, odnosno na nivou je petine opterećenosti.

- Međutim, to se sve može veoma brzo promijeniti i može doći do gore situacije. Nas trenutno čuva to što su većina oboljelih mladi, mlađi od 50 godina (65%), što znači ako se pomakne prema starijim, doći ćemo do težih obolijevanja i većeg umiranja, rekao je Mugoša za RTCG.

On je ponovio da je zaključavanje stanovništva, poput onog na proljeće, krajnji scenarij, ali i da će biti neminovan ako se rast oboljelih nastavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!