Crna Gora: U Kotorskoj biskupiji na polnoćkama dočekan Božić

25.12.2022.

07:37

Autor: V.K./HRT/Hina

Polnoćka u Kotorskoj biskupiji

Polnoćka u Kotorskoj biskupiji

Foto: Ilustracija/ Nel Pavletic / Pixsell

U Kotorskoj biskupiji vjernici su na polnoćkama ispratili Badnju večer i dočekali Božić.

Zvona kotorske katedrale Svetog Tripuna i drugih crkava Kotorske biskupije označila su okupljanje vjernika.

Posebno je svečano bilo u katedrali Svetog Tripuna, gdje je misu predvodio kotorski biskup mons. Ivan Štironja, koji je u nadahnutoj propovjedi pozvao na mir, ljubav, zajedništvo, na prekid rata u svijetu.

- Božić je, poštovani ljudi, sa svojom porukom ljubavi i mira, odgovor svima onima koji, bilo svjesno ili nesvjesno, izazivaju strah, krize, netrpeljivosti, razdore, nerijetko i ratove. Božić svima dovikuje: Ne bojte se, klonite se zla, a činite dobro, hrabro se suprotstavite zloduhu koji razara i ubija; neka se oholost zamijeni poniznošću, bahatost blagošću, zloća dobrotom. To je pravi put do pravoga mira, poručio je mons. Štironja.

Polnoćki u katedrali prisustvovali su predsjednici sve tri bokeljske općine, općine Kotor Vladimir Jokić, općine Herceg Novi Stevan Katić, te općine Tivat Željko Komnenović, kao i predsjednica SO Kotor Maja Mršulja i potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević, kojima se biskup mons. Ivan Štironja posebno zahvalio na prisustvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!