Crna Gora: Zbog prijetnji evakuirane škole, vrtići i institucije

09.06.2023.

13:40

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Nastava u svim crnogorskim školama prekinuta je u petak nakon što su na e-mail adrese stigle prijeteće poruke o napadima bombama i nervnim plinom, a prijetnje su stigle i u vrtiće te u neke državne institucije.


Pojedini vrtići u Podgorici također su evakuirani, a istodobno prijetnje su stigle i na adrese crnogorskog ministarstva unutarnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu sigurnost, ministarstva pravosuđa, osnovnog i višeg suda te lokalnih medija.

Kako prenose crnogorski mediji, u prijetnji se navodi da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanistri navodno otrovnog nervnog plina s detonatorskim uređajima.

Ovo je drugi dan uzastopce da brojne crnogorske institucije dobivaju prijetnje, zbog čega su evakirane.

U četvrtak je dojava o postavljenoj bombi stigla na adresu 120 škola i institucija u Crnoj Gori koje su zbog novog vala bombaških prijetnji ispražnjene i pregledane, a nastava prekinuta.

Prijetnje povezane s nadolazećim izborima?


Lažne prijetnje poslane su sa adrese - stealthypost.org, a u obraćanju pošiljatelji su naveli da su Alahovi ratnici ujedinjeni u organizaciji "Riiadus".

- Najavljujemo početak specijalne operacije uništenja Crne Gore, pisalo je u uvodnom dijelu prijeteće elektronske poruke.

U posljednjih godinu dana nekoliko puta su crnogorske institucije i škole evakuirane zbog prijetećih poruka i u većini slučajeva ispostavilo se da su ih slali malodobnici.

U Crnoj Gori u nedjelju bi se trebali održati izvanredni parlamentarni izbori, pa se ne isključuje mogućnost da su posljednje prijetnje s tim povezane. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!