13:32 / 25.06.2020.

Autor: Studio 4/IMS/HRT

Crngorski predsjednik Milo Đukanović za HRT

-

-

Foto: - / -

Vjerujemo da nam je, uz ustrajnost Hrvatske i našu posvećenost reformama - ulazak u EU dostižan u doglednoj budućnosti, poručio je Đukanović
Odnosi Hrvatske i Crne Gore su prijateljski i uzorni su primjer dobrosusjedskih odnosa u našoj regiji. Možemo reći da nema grane u kojoj nemamo dobro razvijene odnose, a najdalje smo došli u odnosima obrane, unutarnjih poslova, obrazovanja i kulture, kazao je u razgovoru za HTV crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Kazao je kako je hrvatsko iskustvo i poticaj dragocjen primjer uspješnosti približavanju zemalja jugoistoka Europe Europskoj uniji. Crna Gora se oslanja na ta iskustva.

Bitno je da jedna članica EU-a i NATO-a, kao Hrvatska koja je trenutno predsjedavajuća - učini toliko puno dobrih preporuka europskoj perspektivi zemljama zapadnog Balkana, naglasio je.

- To je jednako važno za zemlje zapadnog Balkana kao i za Europsku uniju. Vjerujemo da nam je, uz ustrajnost Hrvatske i našu posvećenost reformama - taj cilj dostižan u doglednoj budućnosti, zaključio je Đukanović.

Pogledajte intervju:

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!