16:25 / 21.10.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Crni dan - pomorska nesreća, eksplozija u rudniku, požar...

-

-

Foto: - / -

Najmanje 22 osobe su poginule, a 171 je ozlijeđena kada je vlak iskliznuo iz tračnica na sjeveroistoku Tajvana.
Crni dan, što se tiče nesreća, danas je u mnogim zemljama - pomorska nesreća u Velikoj Britaniji, požar u Rusiji, eksplozija u rudniku u Kini, a na Tajvanu je vlak iskočio iz tračnica.


Tajvan: Vlak iskočio iz tračnica - 17 poginulih

Na sjeveroistoku Tajvana 17 je osoba poginulo, a 126 je ozlijeđeno kad je vlak iskliznuo iz tračnica. Nesreća se dogodila u okrugu Yilan na željezničkoj pruzi koja je sagrađena uz obalu u popularnom turističkom odredištu. Spasilačke ekipe i dalje su na mjestu nesreće jer je više od 30 osoba još zarobljeno u vagonima.


Kina: Eksplozija u rudniku - 2 poginulih, 20 zarobljnih

Tragedija i na istoku Kine. Dvije su osobe poginule, a 20 je zarobljeno u rudniku ugljena. Tijekom iskopavanja dogodila se eksplozija zbog koje se urušio dio tunela u kojem je bilo oko 300 rudara. Što je prouzročilo eksploziju - još se ne zna. Oko 140 spasilaca pokušava izvući zatrpane rudare.


Rusija: Požar u jednoj od najvećih tvornica metala - poginuo vatrogasac 

U Vladikavkazu, na jugu Rusije, požar je poharao "Elektrocink", jednu od najvećih tvornica metala u toj zemlji. Vatra je zahvatila gotovo 4.500 četvornih metara. Pri gašenju je poginuo jedan vatrogasac, a dvojica su teško ozlijeđena. Radnici tvornice na vrijeme su evakuirani. Elektrocink ima oko 1.800 zaposlenih, proizvodi metale i kemijske smjese.


Velika Britanija: Trajekt s putnicima udario u jahte

Nesreća i u Velikoj Britaniji. Na otoku Wight u južnoj Engleskoj trajekt pun putnika i vozila pri ulasku u luku udario je u dvije jahte. Obalna straža priopćila je da je 56 putnika, koje je zatekla na trajektu, prevezeno na sigurno. Spasioci još pretražuju luku jer je su se nakon sudara iz mora čuli pozivi u pomoć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!