19:49 / 10.06.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Cvijeće i svijeće za poginulu djecu u BiH

Zločin nad djecom

Zločin nad djecom

Foto: Dnevnik / HRT

Državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u Srednjoj je Bosni s načelnicima općina Novi Travnik i Vitez razgovarao o položaju tamošnjih Hrvata. Položio je cvijeće i zapalio svijeće kod spomenika osmero djece koja su na današnji dan prije 28 godina poginula od minobacačkog projektila ispaljenog s položaja Armije BiH. 

Za taj zločin još nitko nije odgovarao. Zločin su osudili predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora BiH Dragan Čović, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i hrvatski premijer Andrej Plenković.

- Želim i na ovaj način svjedočiti da je rat takvo zlo koje ne samo da čini zlo ljudima, već i čini zlo državama i narodima. Želimo danas biti i s roditeljima te djece, želimo sudjelovati u njihovim sjećanjima i njihovoj boli te vrijeme koje prolazi da ga što lakše provedu i na što lakši način sažmu u sebi, rekao je Zvonko Milas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!