10:23 / 21.03.2020.

Autor: Hina

Dačić: Diplomat Srbije pri UN-u u Ženevi zaražen koronavirusom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dačić je ocijenio da "vanjska politika u ovim trenucima u cijelom svijetu gotovo da ne postoji".
Diplomat Srbije koji radi pri misiji Ujedinjenih naroda (UN) u Ženevi zaražen je koronavirusom, potvrdio je u subotu srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i ocijenio da "vanjska politika u ovim trenucima u cijelom svijetu gotovo da ne postoji".

Danas ide na kontrolu, nadam se da je on sad izliječen, rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije. Naglasio je da su u okolnostima pandemije koronavirusa sve aktivnosti ministarstva vanjskih poslova sada usmjerene na to da se pomogne državljanima Srbije u inozemstvu, ne samo koji su se zatekli na putovanjima, već i onima koji su oboljeli.

U petak je posebnim zrakoplovom Air Serbije doputovalo 144 srpskih državljana iz Amsterdama i Pariza i svima je propisana mjera samoizolacije, u petak navečer zrakopolovom "Aeroflota" sletjelo je 89 studenata iz Moskve.

- Prioriteti su djeca, učenici, studenti, oni koji se igrom slučaja negdje nalaze ili na liječenju ili na službenom putu. Kada je riječ o turistima, bez ikakve ljutnje oni su na kraju prioriteta, rekao je Dačić, naglasivši kako je "veoma teško osigurati svakom da se vrati" jer su granice zatvorene, a međunarodni prijevoz obustavljen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!