11:53 / 27.04.2018.

Autor: D.M./Hina

Dačić: Naši potezi iznuđeni, ne želimo ovakve odnose s RH

Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL

Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dačić je dodao i kako je Beograd, radi zaštite dostojanstva države, spreman i dalje recipročnim mjerama reagirati na svaki daljnji korak Zagreba.
Srbijanski ministar vanjskih poslova i prvi potpredsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić poručio je kako Srbija ne želi da se njezini odnosi s Hrvatskom razvijaju u sadašnjem smjeru, ali da je Beograd, radi zaštite dostojanstva države, spreman i dalje recipročnim mjerama reagirati na svaki daljnji korak Zagreba. Dačić je u razgovoru za RTS poručio kako su potezi Srbije prema Hrvatskoj iznuđeni.

"Upotrijebili smo istu formulaciju kao Hrvati u svojoj noti. Oni su izašli iz svih diplomatskih okvira ponašanja", rekao je Dačić. Naveo je da je nota Hrvatske poslana na neuobičajen način, na telefaks i elektroničku poštu veleposlanstva Srbije u Zagrebu te da je Srbija postupila na isti način.

"Hrvatska, kao članica EU-a, treba se ponašati tako da daje primjer drugima, a ne da izaziva sukobe", rekao je Dačić za RTS, ocijenivši istodobno malo vjerojatnim da će Hrvatska ubuduće blokirati Srbiju u procesu eurointegracija pa i otvaranju novih poglavlja koje se očekuje u lipnju. Nijedna država nema razumijevanja za ovakve odnose i Hrvatska ne može računati ni na čiju podršku, uvjeren je Dačić. "Mi ne možemo očekivati da EU reagira protiv Hrvatske. Bojim se da je neizlječiva bolest kada se govori o srpskim problemima", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!