10:51 / 05.09.2018.

Autor: V.K./Hina

Danski izumitelj traži smanjenje kazne doživotnog zatvora

Kim Wall

Kim Wall

Foto: - / -

Peter Madsen trebao bi se pojaviti na sudu u pokušaju da smanji kaznu doživotnog zatvora za ubojstvo švedske novinarke na svojoj podmornici.
Danski izumitelj Peter Madsen trebao bi se pojaviti na sudu u pokušaju da smanji kaznu doživotnog zatvora za jezivo ubojstvo švedske novinarke na svojoj podmornici. 

Danskom izumitelju smrtna kazna zbog ubojstva novinarke

Pronađeni dijelovi tijela švedske novinarke Kim Wall

Madsen (47) je negirao da je ubio novinarku Kim Wall, ali je priznao da je raskomadao njezino tijelo i bacio u more u kolovozu 2017. Rekao je sudu da je Wall umrla od gušenja na palubi, do čega je došlo nesretnim slučajem.

Žalbeni postupak počet će danas na visokom sudu u Kopenhagenu, a saslušanja bi se trebala nastaviti 12. i 14. rujna. Presuda se očekuje najranije 14. rujna.

Madsen je osuđen na doživotni zatvor u travnju, a u svibnju je zatražio smanjenje kazne. U Danskoj doživotna kazna u prosjeku traje 15 godina. Osuđenik može tražiti da bude oslobođen nakon što je odslužio 12 godina.

Madsen je na suđenju rekao da je novinarka umrla nakon što su je pogodila vrata od podmornice, no poslije je govorio da je umrla od gušenja. Tužitelji su smatrali da je sve isplanirao unaprijed jer je pilu, nož, plastične vezice i utege ponio sa sobom na podmornicu.

Bili su uvjereni i da je gledao fetišističke filmove u kojima su žene zlostavljane, dekapitirane i žive spaljene jer su istražitelji takve filmove pronašli u njegovu računalu. Tvrdio je da nisu njegovi.

Tridesetogodišnja Wall, koja je pisala članak o Madsenu, posljednji je put viđena 10. kolovoza 2017. na njegovoj amaterskoj podmornici, pri izlasku iz kopenhaške luke.

Njezin torzo bez glave i drugi dijelovi tijela poslije su pronađeni u zaljevu Koge u blizini danske prijestolnice. Madsen ih je pokušao zadržati ispod površine čeličnim cijevima.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!