11:37 / 20.09.2018.

Autor: HRT

Davidov otac: Uzimam pravdu u svoje ruke

-

-

Foto: - / -

Ne budu li uhićeni svi koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i skupina 'Pravda za Davida' uzimaju pravdu u svoje ruke i kreću u lov na zločince i ubojice, rekao je jutros Davidov otac.
Otac banjolučkog mladića Davida Dragičevića, koji je u ožujku umro pod nerazjašnjenim okolnostima, najavio je da će 25. rujna uzeti pravdu u svoje ruke i sa skupinom 'Pravda za Davida' početi uhićivati odgovorne za, kako tvrdi, mučenje i ubojstvo njegova sina.

- BiH: Obrat u istrazi o smrti Davida Dragičevića iz Banje Luke

Ne budu li uhićeni svi koji su sudjelovali u organiziranom ubojstvu Davida Dragičevića, Davor Dragičević i skupina 'Pravda za Davida' uzimaju pravdu u svoje ruke i kreću u lov na zločince i ubojice, rekao je jutros Davidov otac.

Davoru Dragičeviću, koji mjesecima prosvjeduje u središtu Banje Luke tražeći rasvjetljavanje okolnosti smrti svoga sina, sinoć je nepoznata osoba verbalno zaprijetila nakon čega je uhićena pa puštena nakon zadržavanja u policiji.  Zbog toga je zajedno s podupirateljima noć proveo ispred zgrade policije u Banjoj Luci. Potom je danas novinarima izjavio da je njegov sin ubijen u zgradi MUP-a Republike Srpske. Ubili su mi dijete ovdje, u MUP-u Republike Srpske. Od sada prestaje vaša vladavina, dolazi vladavina prava, rekao je Dragičević. Aktualnu vlast nazvao je mafijom i poručio da će cijeli slučaj završiti vrlo brzo.

Dragičević je prije za smrt i zataškavanje ubojstva svog sina optužio ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, direktora Policije Darka Ćuluma te nekoliko drugih policijskih i pravosudnih djelatnika te medicinskih vještaka.

Hrvatski odvjetnik Anto Nobilo nedavno se uključio u međunarodni tim za istragu okolnosti stradanja Davida Dragičevića (21) u Banjoj Luci. U međuvremenu, podignuta je optužnica protiv dvojice policajaca koji su bili uključeni u istragu.

Smrt mladoga Dragičevića mjesecima je predmet žestoke političke borbe između vlasti stranke SNSD Milorada Dodika i oporbe iz redova Srpske demokratske stranke u Republici Srpskoj i to je pitanje postalo sastavni dio predizborne kampanje za skorašnje opće izbore u listopadu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!