Filipović: Puna podrška SAD-a u proširenju LNG terminala na Krku

16.06.2023.

08:46

Autor: HRT/IMS/R.S.

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: HTV / HRT

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović boravi u Washingtonu, gdje se sastao s brojnim visokim američkim dužnosnicima. Bio je uvodni govornik na godišnjoj konferenciji Atlantskog vijeća posvećenoj energetskoj sigurnosti srednje i istočne Europe. Glavne su teme svih sastanaka ruska agresija na Ukrajinu, pomoć napadnutoj zemlji te transatlantska energetska suradnja. 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je da je s američkom ministricom energetike Jennifer Granholm razgovarao o energetici u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu.

- I ovom prilikom ministrica Granholm izrazila je punu podršku svemu onome što radi Vlada, a to je proširenje LNG terminala na Krku, a sve kako bismo postali ključan faktor kada govorimo o sigurnosti opskrbe plinom ne samo Hrvatske, nego i naših susjednih zemalja, dodao je. 

- Dala je podršku onome što smo krenuli raditi u posljednje vrijeme, a to su geotermalni izvori energije. Naime, mi smo početkom šestog mjeseca završili natječaj za istraživanje o geotermalnoj energiji, velik je interes i vjerujemo da će cijeli taj proces biti uspješan, nakon čega će više od 100 tisuća hrvatskih kućanstava dobivati energiju koja će biti proizvedena u Hrvatskoj iz termalnih izvora, izjavio je ministar. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!