Dendias: Hrvatsko-grčko partnerstvo uspjeh je EU-a

26.08.2022.

11:10

Autor: Hina/HRT

Nikos Dendias

Nikos Dendias

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Ministar vanjskih poslova Grčke Nikos Dendias u petak je u Zagrebu rekao kako su grčko-hrvatski odnosi uspješna priča Europske unije i Balkana.

- Odnosi između Grčke i Hrvatske dostigli su punu zrelost, rekao je Dendias u Zagrebu.

Grčki šef diplomacije održat će izlaganje na kraju Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske koja završava u petak.

- Moram reći da su odnosi Hrvatske i Grčke uspješna priča Europske unije i Balkana, dodao je Dendias, zaključivši kako će Atena i Zagreb nastaviti surađivati na europskoj perspektivi Balkana.

Hrvatski ministar Gordan Grlić Radman, govoreći o Dendiasovom predavanju, istaknuo je važnost razmjene informacija između državnih diplomacija u vrijeme ruske invazije i posljedica tog rata.

- Upravo ova razmjena informacija našeg dragog susjeda, saveznika i u Europskoj uniji i u NATO-u, našeg partnera, sigurno će pridonijeti još boljem razumijevanju ove situacije, ali i zbližavanju naših dviju zemalja, zaključio je hrvatski šef diplomacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!