09:16 / 11.11.2018.

Autor: HRT

Deset mrtvih, četvero nestalih u klizanju tla blizu Rio de Janeira

Foto: arhiva

Foto: arhiva

Foto: - / -

Tijekom večeri pronađeno je deset tijela, četiri osobe još se smatraju nestalima, a 11 ih je spašeno, izjavila je glasnogovornica civilne zaštite.
Deset je osoba poginulo u klizanju tla koje se dogodilo jučer u Niteroiju, blizu Rio de Janeira,  saznaje se od vlasti. Četiri se osobe još smatraju nestalima.

Devet kuća i jedan restoran u Niteroiju, gradu u okrugu Piratininga, srušeno je u zoru u subotu pri odronu tla s brda Boa Esperanca.

Tijekom večeri deset tijela je otkriveno, četiri osobe još se smatraju nestalima, a 11 ih je spašeno, izjavila je glasnogovornica civilne zaštite. 
Tri ozlijeđene osobe hospitalizirane su. "Jako je kišilo protekla dva dana i stanovnicima Niteroija je preporučeno da se sklone na sigurno", izjavio je na TV postaji Globo News Roberto Robadey, šef vatrogasaca države Rio de Janeiro. 

Vatrogasci i vojna policija Rio de Janeira rasporedili su oko 200 svojih pripadnika na mjestu klizanja tla. Cijeli dan pokušavali su pronaći preživjele u ruševinama uz pomoć stanovnika Niteroija. Potraga je nastavljena u noći pod svjetlima reflektora koji rade uz pomoć električnih generatora.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!