07:49 / 27.05.2018.

Autor: D.M./Hina

Diplomatski obrati: Trump i Kim ipak 12. lipnja u Singapuru?

-

-

Foto: - / -

Summit je trenutačno planiran za 12. lipnja u Singapuru i mora se održati uspješno, rekao je Moon nakon iznenadnog sastanka s Kimom. Trump, čini se - nema ništa protiv.
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un ponovno je potvrdio predanost "potpunoj" denuklearizaciji Korejskog poluotoka i planiranom sastanku s američkim predsjednikom Donaldom Trumom, priopćio je južnokorejski predsjednik Moon Jae-in.

Moon i Kim dogovorili su se na drugom sastanku u subotu kako je moguć summit Sjeverne Koreje i SAD-a. Summit je trenutačno planiran za 12. lipnja u Singapuru i mora se održati uspješno, rekao je Moon Jae-in na konferenciji za novinare u Seulu.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u subotu kako još računa na summit 12. lipnja sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong-unom u Singapuru, dodajući kako razgovori napreduju vrlo dobro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!