Djamić: Lavov teško napadnut, rakete oštetile energetski sustav

11.10.2022.

19:28

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/T.D.

Anica Djamić

Anica Djamić

Foto: Pavlo Palamarchuk / REUTERS/Dnevnik HTV-a

Zbog raketnog napada na Lavov dio grada ostao je bez struje. Područja Dnjipropetrovska, Vinice, Mikolajeva i Rivna također su bila pod vatrom. U regiji Vinici, jugozapadno od Kijeva, borbenim bespilotnim letjelicama napadnuta je termoelektrana. Iz ukrajinskog grada Lavova u Dnevnik HTV-a javila se veleposlanica Anica Djamić te komentirala situaciju u Ukrajini. 

Anica Djamić naglasila je da je Lavov jučer i danas bio teško napadnut.

- Pale su neprijateljske rakete i oštetile energetski sustav. Vjerujemo da je bilo namjerno jer ono što jučer nije bilo uništeno, pokušalo se uništiti danas. Ovdašnji čelnici dobro su pripremljeni za takve napade, što je važno istaknuti. Ponašaju se vrlo disciplinirano. Zamoljeni su da između 17 i 22 sata ne uključuju računala i perilice te tako pridonesu štednji električne energije. Svi su zamoljeni da napune mobitele čim to bude moguće kako bi bili spremni za komunikaciju, zaključila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!